Markiezenspecialist sinds 1957 Gratis advies aan huis Gratis offerte 5 jaar garantie

Inspiratiegids (tip) Reviews Blog Klantenservice Vragen?   070 - 321 24 44

Markiezenspecialist sinds 1957 Gratis advies aan huis Gratis offerte 5 jaar garantie

OVER ONS

Saphira Markiezen is uw oplossing in lichtregulatie en verkoeling. Sinds 1957 zijn wij gespecialiseerd in het ontwikkelen en fabriceren van markiezen

Hier staan wij voor!

Saphira Markiezen is uw oplossing in lichtregulatie en verkoeling. Sinds 1957 zijn wij gespecialiseerd in het ontwikkelen en fabriceren van markiezen. Zodoende kunnen wij u, tegen een betaalbare prijs, oplossingen bieden met een hoog kwaliteitsniveau.

U als klant staat centraal, van online oriëntatie tot prijsopgave, montage en aftersales. Dit in combinatie met een gedegen advies aan huis, transparante prijzen en veelzijdige service.

Uiteraard bent u naast de website ook van harte welkom in onze fabriek.

Al onze medewerkers hebben passie voor onze producten.

Elk jaar volgen zij cursussen om de bestaande technieken op peil te houden en de continue veranderingen in montagetechnieken en nieuwe zonweringproducten eigen te maken.virtuele-tour-saphira-markiezen

Hans de Haan

Directeur

Rutger de Haan

Directeur

Herman de Haan

Administratie

Danny van Rijswijk

Montage

Sandor Hendriks

Houtbewerking

Remco blok

Verfapplicatie

Marcel Wubben

Montage

Michel van Druten

Houtbewerking

Bea de Haan

Confectie

Chantal de haan

Stofferen

Het ontstaan van het bedrijf

Na beëindiging van de Tweede Wereldoorlog probeerden mijn overgrootvader en zijn zoon, mijn grootvader, de kost te verdienen met de verkoop van uit oud hout zelfgemaakte kapstokken aan horecabedrijven in en om Den Haag, welke gelegenheden zij met de bakfiets bezochten.

In die tijd waren alle grondstoffen nog schaars en men trachtte met lapmiddelen de uitstraling van café's en restaurants weer wat op te fleuren.

Zo ook met de zonwering waaraan gedurende de oorlog niets was gedaan. De beide handwerksmannen werden regelmatig gevraagd of zij ook iets aan de zonwering konden doen om deze weer enigszins toonbaar te maken.

Met aanvankelijk het plakken van gaatjes en vervanging van kapotte scharnieren hebben de beide heren uiteindelijk de start gemaakt voor het opzetten van een zonweringbedrijf, met name houten markiezen.

Sedert 1950 is het Haags Markiezenbedrijf de Haan bij de Kamer van Koophandel officieel ingeschreven.

Groei

Gedurende de dertig jaren daarna groeide het bedrijf gestaag.

Mijn grootvader had na het overlijden van mijn overgrootvader tot dan toe het bedrijf als enig directeur geleid, waarbij hij zich vooral bleef richten op de regio Den Haag.

In de jaren 70 zijn mijn vader (Herman) en oom (Hans) in het bedrijf opgenomen.

Begin jaren 80 stagneerde de verkoop door de lange levensduur van de reeds geleverde markiezen. Blijkbaar was de regio Den Haag voor het Haags Markiezen Bedrijf te klein geworden omdat men voorlopig was voorzien van een degelijke zonwering.

Een oplossing werd gevonden om naast de particuliere verkoop een dealernet op te zetten voor collega-bedrijven, die zelf geen markiezen meer maakten maar ze wel wilden verkopen en monteren. Het produceren en toeleveren vanuit onze fabriek aan de detailhandel loopt tot op de dag van vandaag.

Saphira

In de jaren 90 ben ik zelf tot het bedrijf toegetreden en heb mij in eerste instantie beziggehouden met het opzetten van het kwaliteitsmerk Saphira om de markies en overige zonwering van Het Haags Markiezen Bedrijf een geheel eigen plek in de markt te kunnen geven.

De consument kan het kaf van het koren scheiden door te vragen naar een Saphira product.

De opgebouwde kennis in correct advies, offerte, fabricage, montage en service staat met Saphira garant, dat de aangeschafte zonwering precies voldoet aan de verwachtingen van de gebruiker.

De bekendheid van Saphira is in de afgelopen 5 jaar behoorlijk toegenomen, mede door onze uitgebreide website, waarop de ervaringen kunnen worden gezet, die de consumenten hebben ondervonden bij de aanschaf van hun zonwering.Rutger de Haan

Heeft u interesse in een Saphira zonwering product?

Wij helpen u graag bij het maken van een keuze!
Geef uw wensen aan en ontvang een offerte op maat

Offerte aanvragen