Markiezenspecialist sinds 1957 Gratis advies aan huis Gratis offerte 5 jaar garantie

Inspiratiegids (tip) Reviews Blog Klantenservice Vragen?   070 - 321 24 44

Markiezenspecialist sinds 1957 Gratis advies aan huis Gratis offerte 5 jaar garantie

Saphira Markiezen blog

screens-niet-alleen-zonewering1

Screens, niet alleen zonwering

Op zoek naar een stukje extra privacy in huis en bescherming tegen lichtinval? Dan zijn screens de perfecte oplossing voor u! Lees hier meer.

Lees Meer

genieten-met-vrijstaande-zonwering1

Optimaal genieten met vrijstaande zonwering

Vrijstaande zonwering is ideaal voor een schoolplein, sportveld of een groot terras. Creëer overal beschutting, zonder montage aan de gevel. Lees meer!

Lees Meer

5-tips-verkoeling1

Houd het hoofd koel op warme dagen: 5 handige tips!

Het hoofd (en uw woning) koel houden als het buiten 30 graden is? Dat kan! In ons artikel geven we vijf handige tips die zorgen voor extra verkoeling.

Lees Meer

dickson-doeksoorten1

Alles wat u moet weten over onze Dickson doeksoorten

Dickson doeken voor zonwering zijn doeken van topkwaliteit, waar u lang van kunt genieten. Wat maakt deze doeken zo bijzonder? Wij leggen het uit!

Lees Meer

welk-type-markies1

Welk type markies past bij u?

U wilt graag markiezen laten monteren, maar welke kiest u dan? Wat zijn de eigenschappen van de verschillende soorten? Lees hierover in ons blogartikel.

Lees Meer

verticale-screens-transparant-venster

Maak van uw overkapping een serre: gebruik verticale screens met transparant venster

Verticale screens met transparant venster van Stobag vormen een afsluiting van uw huidige overkapping. Creëer altijd een behaaglijke recreatieruimte!

Lees Meer

blog-buiten1

Zo veel en zo lang mogelijk naar buiten: met deze producten geniet u altijd van het buitenleven

Wilt u graag zo veel en zo lang mogelijk naar buiten? Dat kan, met de juiste producten! Lees in ons artikel meer over de zonwering mogelijkheden.

Lees Meer

glasdaksysteem-terrado 1

Glasdaksysteem met of zonder zonwering: TERRADO

Zon- en regenwering die zelfs bestand is tegen sneeuw? Dat is het glasdaksysteem TERRADO van Stobag! We vertellen u graag meer over dit product.

Lees Meer

zonwerend-screendoek 1

Zonwerend screendoek voor optimaal comfort

In ruimtes waar mensen lang achter elkaar aanwezig zijn, moet voldoende zonwering zijn. Lees hier meer over Tibelle ecole 1% zonwerend screendoek!

Lees Meer

sunrain-zonwering

De ideale zon- en regenwering: SUNRAIN!

De SUNRAIN zonwering is ideaal tegen zon en regen. Buiten zitten kan tegenwoordig dus altijd, met regen of lekker in de zon! Lees meer over deze producten.

Lees Meer

zonwering-in-de-zomer

Zonwering in de zomer: drie belangrijke vragen

Is rook van de BBQ schadelijk voor mijn zonwering? Verkleurt mijn terrasscherm in de zon? Antwoord op deze vragen vindt u in ons artikel! Lees meer.

Lees Meer

zonwering-terras-01

Stijlvolle oplossing voor zon, wind en regen: de SUNRAIN Pergola

Bent u op zoek naar een stijlvolle zonwerende oplossing, die ook gebruikt kan worden als het regent of waait? Lees hier dan meer over de SUNRAIN Pergola!

Lees Meer

zonwering-terras-01

Het terras op! Welke zonwering kiest u?

Het is erg belangrijk om de terraszonwering goed uit te kiezen. U wilt tenslotte lang plezier beleven aan uw terras. Lees meer over de mogelijkheden!

Lees Meer

Becker motor

Tot het kleinste raampje optimaal beveiligd

Met de motoren van Becker, die in diverse maten verkrijgbaar zijn, kan zelfs het wc-raampje worden voorzien van een elektrisch rolluik. Lees hier meer!

Lees Meer

somfytahoma-img

Zonwering bedienen met uw smartphone: het kan!

Er is niets makkelijkers dan alle geautomatiseerde producten in huis bedienen met uw smartphone. Hoe u dat doet? Met de TaHoma of Somfy Box! Lees meer.

Lees Meer

schroeffundering-img

Schroeffundering: multifunctioneel, gemakkelijk en duurzaam!

Snelfunderen is een goed alternatief voor het gewoon funderen van een terrasoverkapping. Volop stevigheid, en toch in een mum van tijd gedaan. Lees meer.

Lees Meer

atix-solar-terras

Zonwering combineren? Geen probleem!

Welke soorten zonwering passen goed bij elkaar? Saphira Markiezen biedt u graag wat inspiratie voor uw eigen woning of (kantoor)pand. Lees meer!

Lees Meer

terugblik-horecava-2018

Terugblik: Horecava 2018

Als Sunrain-partner van de Duitse fabrikant Leiner stonden wij dit jaar op de Horecava beurs. Wat wij ervan vonden en hoe dit eruitzag, leest u hier!

Lees Meer

Somfy commercialfoto

De vele voordelen van Somfy Smart Home

Steeds meer mensen kiezen voor zonwering met automatische bediening. Wij vinden het de investering dubbel en dwars waard! In dit artikel leest u waarom.

Lees Meer

Cafe Werf Zierikzee

Saphira Markiezen wordt Sunrain-partner van Leiner

Saphira Markiezen wordt vanaf 1 januari 2018 officieel Sunrain-partner van Leiner. Om dit te introduceren, nemen wij deel aan Horecava 2018!

Lees Meer

msw_specials

Zonwering voor ‘afwijkende’ ramen: geen probleem!

Heeft u een ramen met afwijkende afmetingen of vormen? Bij Saphira Markiezen is dat geen probleem! Met de MSW specials is er altijd zonwering op maat.

Lees Meer

Team select

Beletteren, hoe zat dat ook alweer?

Bij Saphira Markiezen kunt u terecht voor het laten beletteren van uw zonwering. We krijgen dikwijls interessante vragen hierover: hier vindt u antwoorden!

Lees Meer

zonwering-uitgelicht1

Veilig van huis met deze tips!

Gaat u op vakantie? Dan wilt u natuurlijk dat inbrekers uw huis voorbij lopen. In dit artikel geven we tips, zodat uw woning er ‘bewoond’ uit blijft zien.

Lees Meer

zonwering-uitgelicht1

Zonwering uitgelicht: de markisolette

Een voorbeeld van functionele zonwering die ook nog eens een prachtige uitstraling heeft: de markisolette, oftewel valarm uitvalscherm. Lees hier meer!

Lees Meer

favo1

Een Saphira favoriet: de markies

De markies blijft onze favoriet, en niet zonder reden: oude, nieuwe, particuliere of bedrijfspanden krijgen meer uitstraling. Lees meer over deze topper!

Lees Meer

herbekleden

Herbekleden of -stofferen: wat zijn de voordelen?

Is uw zonwering toe aan vervanging? Kies voor herbekleden of -stofferen: goedkoper, minder tijdrovend en tóch dat gewenste resultaat! Lees hier meer.

Lees Meer

foto_raam

Hoeveel bescherming biedt uw zonwering?

Zonwering biedt protectie tegen zon, warmte en licht. Maar welke zonwering beschermt beter dan andere, en waar moet u op letten? Lees hier meer.

Lees Meer

inbraak

Inbraakpreventie: 3 handige tips!

Inbraakpreventie is heel belangrijk, en soms ook al heel eenvoudig toe te passen. In dit artikel geven we handige tips, om inbraken tegen te gaan!

Lees Meer

20160406_122431

De ‘gezellige’ functie van uw zonnescherm

Zonwering is niet alleen praktisch en functioneel, maar kan ook een echte eyecatcher zijn! In dit artikel geven we voorbeelden van stijlvolle zonwering.

Lees Meer

UV-straling

WAT IS UV-STRALING, EN HOE SCHADELIJK IS HET?

We beschermen ons tegen de zon, met zonnebrand, zonnebrillen en zonwering. Maar wat houdt ‘zonlicht’ precies in, en hoe schadelijk kan het zijn?

Lees Meer

zonwerendglasblogafbeelding

ZONWEREND GLAS: ALTERNATIEF VOOR ‘GEWONE’ ZONWERING?

Zonwerend glas lijkt ideaal: nooit meer oprollen of inklappen en toch altijd bescherming tegen de zon. Maar klopt dit beeld wel? Wij leggen het uit.

Lees Meer

Slimzipp

SLIM-ZIPP van Hylas is een subtiele ritsband

Voor mooier en subtieler resultaat: de SLIM-ZIPP van Hylas

Lees Meer

nieuwe-collecties-van-dickson

Nieuwe collecties bij Dickson

Dickson slaat een nieuwe weg in: weg met dat stoffige imago van zonwering!

Lees Meer

Markiezen kosten

Markiezen kosten

Markiezen kosten: welke factoren spelen mee in de prijs van een markies, en waarom is de totaalprijs voor iedereen anders? Lees er hier meer over.

Lees Meer

activ home rolluik voor optimaal-binnenklimaat

Activ’ Home rolluik voor een optimaal binnenklimaat

Het Activ’ Home rolluik biedt u de perfecte balans tussen het behouden van natuurlijk licht, en het weren van hinderlijke kou of warmte. Lees hier meer!

Lees Meer

fouten bij zelf monteren

Deze drie fouten wilt u niet maken bij het monteren van uw zonnescherm

Van welke fouten kunt u leren als u zelf zonwering gaat monteren? Wij leggen u uit waar u op moet letten zodat u goede resultaten boekt. Lees hier meer.

Lees Meer

Zo gaat uw zonwering langer mee!

Zo gaat uw zonwering langer mee!

Een beetje onderhoud zorgt ervoor dat uw zonwering vele malen langer meegaat. Toch hoeft dat niet veel werk te zijn! Saphira Markiezen geeft tips.

Lees Meer

Het is (bijna) winter: terrasje pakken?

Een veranda bouwen? Denk aan de drie v’s!

Laat u een veranda bouwen? Denk onder andere aan de juiste veranda zonwering en de beste materialen. Houd uw eisen hierbij in het achterhoofd. Lees meer!

Lees Meer

Het is (bijna) winter: terrasje pakken?

Het is (bijna) winter: terrasje pakken?

Een terrasje pakken kan in de winter net zo aangenaam zijn als in de zomer. Maar, dan moet u er wel iets voor doen! Zo maakt u een terras winterproof

Lees Meer

de juiste kleur zonnewering

Zonwering en uw verzekering: hoe werkt dat?

Heeft u wel eens nagedacht over of uw zonwering onder de inboedelverzekering of opstalverzekering valt? Wij leggen u er hier graag meer over uit!

Lees Meer

de juiste kleur zonnewering

De juiste kleur kiezen voor uw zonwering

Waar moet u zoal rekening mee houden als u een kleur gaat kiezen voor uw zonwering? Saphira Markiezen legt hier op de website graag wat meer over uit.

Lees Meer

voordelen elektrische besturing

De voordelen van elektrische besturing

Waarom zou u kiezen voor elektrische besturing van uw zonwering, en niet voor een handmatige bediening? Wij vertellen u graag over de voordelen.

Lees Meer

zonwering-en-water

Kan zonwering tegen water?

Kan mijn zonwering eigenlijk tegen regen en wind? Die vraag krijgen we vaak gesteld. In dit artikel geven we u het antwoord en belangrijke tips.

Lees Meer

besparen-op-zonwering

Besparen op zonwering: hoe?

Zonwering is een flinke investering, dat weet ook Saphira Markiezen. Daarom geven we graag tips: waar kunt u het beste op besparen en waarop beter niet?

Lees Meer

voor-het-eerst-zonwering

Schaft u voor het eerst zonwering aan? Hier moet u op letten!

Gaat u voor het eerst op zoek naar geschikte zonwering? Saphira Markiezen geeft graag tips, zodat u optimaal voorbereid bent. Lees hier meer.

Lees Meer

fluisterstille-rolluikmotor

Ervaar de stilte met deze fluisterstille rolluikmotor

De rolluikmotor van Somfy S&SO RS100 io zorgt voor het discreet openen en sluiten van uw rolluik. Wij leggen u graag meer uit over de voordelen! Kijk hier.

Lees Meer

saphira sunrain scherm

Bestand zijn tegen het Hollandse weer? Kies het Sunrain scherm!

Sunrain is het nieuwe scherm van Saphira Markiezen. Uitstekende zonwering die bovendien ook optimaal beschermt tegen regen! Lees er hier meer over.

Lees Meer

veilige kinderkamer

Is uw kinderkamer veilig genoeg?

Wanneer u een kinderkamer gaat inrichten, moeten er ook diverse soorten zonwering en raamdecoratie overwogen worden. Wij geven hier tips over veiligheid!

Lees Meer

tip schoonmaken zonwering

Extra tip voor schoonmaken zonwering

Als specialist op het gebied van zonwering, geven we u graag eens een extra tip als het gaat om het schoonmaken en onderhouden van uw zonwering.

Lees Meer

montage-zonwering

TuV certificering

Sinds januari van dit jaar bezit Saphira Markiezen een TuV certificaat voor hoogwerkers. Alle monteurs kunnen deze nu veilig gebruiken.

Lees Meer

montage-zonwering

Laat uw zonwering installeren door professionals

Een zonwering installeren moet u niet ‘zomaar’ doen: u kunt het beter laten doen. Dan bent u verzekerd van vakkundigheid en veiligheid.

Lees Meer

Vergunning zonwering

In sommige gevallen is er een vergunning nodig om uw zonwering te plaatsen. Hoe dat precies zit, leest u hier in onze blog. Kijk hier voor meer informatie!

Lees Meer

Binnenklimaat

Een gezonder binnenklimaat in de klaslokalen is op diverse manieren te bereiken. Belangrijk zijn ventilatie en zonwering. Lees meer over het belang hiervan!

Lees Meer

Upgrade uw huis naar meer comfort

Met Tahoma van Somfy bedient u uw verlichting, zonwering, rolluiken, verwarming en meer met uw smartphone, tablet of laptop, waar en wanneer u maar wilt.

Lees Meer

Buitenzonweringen

Naast ons specialisme, het fabriceren en leveren van markies zonwering, kunt u bij Saphira Markiezen ook terecht voor al uw overige buitenzonwering.

Lees Meer

Twijfel over een doekdessin?

Bent u niet zeker van een bepaalde doekkleur uit het stalenboek, vraag bij ons een grote staal aan van het desbetreffende dessin. Deze kunt u voor uw raam hangen waardoor u een beter beeld krijgt van het door u gekozen dessin.

Lees Meer

Maak kennis met Saphira Markiezen

Maak kennis met Saphira Markiezen. Bel ons voor een afspraak en laat u uitgebreid rondleiden om het fabricageproces van uw markies te bezichtigen. Wij informeren u over de mogelijkheden,geven advies over gebruik en helpen uw met de juiste keuze.

Lees Meer

Bent u uw huis aan het schilderen?

Schildert de schilder uw woning? Laat hem dan ook de ombouwen van de markiezen verven, deze hebben net zoals uw kozijnen door weersinvloeden een hoop te verduren.

Lees Meer

Bescherm uw markiezen en zonwering tegen de winter

Natuurlijk schijnt ook in de winter de zon, uw zonwering kunt u gedurende de winter gewoon gebruiken.
Er zijn wel een paar spelregels waar rekening mee gehouden moet worden.

Lees Meer

6% BTW nu ook op zonwering montage (inmiddels weer 21%)

Voor een aantal werkzaamheden aan de woning betaalt u nu 6% BTW in plaats van het 21%-tarief. Vanaf 1 maart 2013 geldt de tijdelijke BTW-verlaging van 21 naar 6 procent ook voor de montage op zonwering.

Lees Meer

Heeft u interesse in een Saphira zonwering product?

Wij helpen u graag bij het maken van een keuze!
Geef uw wensen aan en ontvang een offerte op maat

Offerte aanvragen