Markiezenspecialist sinds 1957 Gratis advies aan huis Gratis offerte 5 jaar garantie

Inspiratiegids (tip) Reviews Blog Klantenservice Vragen?   070 - 321 24 44

Markiezenspecialist sinds 1957 Gratis advies aan huis Gratis offerte 5 jaar garantie

Markiezen Reinigen

Omdat uw markiezen altijd buiten hangen, is het logisch dat ze vuil worden. Dit hoeft niet te betekenen dat u direct uw markiesdoek hoeft te vervangen.

U kunt eerst zelf proberen om uw markiezen reinigen. Hierbij geldt de regel: voorkomen is beter dan genezen. Vervuiling door luchtverontreiniging kan dan ook het best worden bestreden door regelmatig te borstelen met een droge, zachte borstel. Regelmatig uw markiezen reinigen zorgt ervoor dat de uitstraling blijft zoals deze hoort te zijn.

Markiezen reinigen: vlekken verwijderen

  • Handmatige schrobreiniging
  • (Meermaals) afspoelen
  • Herhalen tot het doek schoon is
  • Doek laten drogen
  • Eventuele na-impregnatie

Leest u verder voor meer informatie en details voor het veilig reinigen van uw markiezen.

Wanneer er daadwerkelijk vlekken op uw markies zitten, kunt u deze het beste handmatig behandelen. Markiezen schoonmaken kunt u dan doen door middel van schrobreiniging, met water van ongeveer 30 graden. U gebruikt hierbij een gangbaar fijnwasmiddel. Dit moet u meermaals afspoelen met schoon water. Wanneer de vlek nog niet verwijderd is, kunt u deze handeling herhalen tot het doek schoon is. Wasmiddel resten moeten geheel verwijderd zijn. U kunt het doek hierna laten drogen op een natuurlijke manier. Voor een eventueel noodzakelijke na-impregnatie kunt u een gangbaar impregneermiddel gebruiken, zodat er voldoende bescherming gewaarborgd is. Wanneer uw markies schoonmaken niet voldoende resultaat oplevert, kunt u altijd kiezen voor de optie zonweringdoek vervangen. Saphira Markiezen heeft professionele en klantvriendelijke medewerkers in dienst die deze taak op zich kunnen nemen.

Houtwerk markiezen reinigen

Natuurlijk wilt u het hout van uw markiezen zo mooi mogelijk houden, wat ook bijdraagt aan de duurzaamheid van het hout. Dit doet u door het hout regelmatig te reinigen. Het hout van uw markiezen kunt u het beste reinigen door deze handmatig schoon te borstelen met een zachte borstel. Hierna kunt u het hout afnemen met een lauwwarm water en een zachte (schoonmaak)doek. Ook is het belangrijk om minimaal 1 maal per jaar de scharnieren in te smeren met wat siliconenspray. Let op: Gebruik nooit een hogedrukspuit voor het reinigen van uw markiezen! Voor Voor meer informatie en onderhoudsvoorschriften, zie onze pagina over zonwering onderhoud.