Markiezenspecialist sinds 1957 Gratis advies aan huis Gratis offerte 5 jaar garantie

Inspiratiegids (tip) Reviews Blog Klantenservice Vragen?   070 - 321 24 44

Markiezenspecialist sinds 1957 Gratis advies aan huis Gratis offerte 5 jaar garantie

Bescherm uw markiezen en zonwering tegen de winter

Inpakken markiezen

Laat uw markiezen 's winters door ons afhalen en inpakken, u verlengt de levensduur van uw markiezen aanzienlijk. Na demontage wordt uw markies afgeborsteld, ingepakt en opgeslagen in ons depot. In het voorjaar worden ze weer gemonteerd. Neemt u contact met ons op voor de voorwaarden.

Gebruik markiezen en zonwering in de winter

Natuurlijk schijnt ook in de winter de zon, uw zonwering kunt u gedurende de winter gewoon gebruiken.
Er zijn wel een paar spelregels waar rekening mee gehouden moet worden;

SNEEUW

Laat uw zonwering nooit uithangen als het sneeuwt. Sneeuw en vooral natte sneeuw kan grote problemen veroorzaken. Een kubieke meter poedersneeuw weegt 50 kilo. Dezelfde hoeveelheid samengedrukte plaksneeuw weegt zo’n 200 kilo en die hoeveelheid in natte sneeuw meer dan 500 kilo. U kunt zich voorstellen wat dat gewicht met uw zonwering en gevel kan doen!

Vocht en vorst

Bij rolluiken en screen zonwering kan het voorkomen dat deze niet meer omhoog wil of niet meer wil zakken. Dit duidt in de winter meestal niet op een technisch mankement.

Ook in de winter ontstaat er condens in de bovenbak van uw zonwering. Door aanvriezing van dit vocht kan het doek van uw screens, of lamellen van uw rolluiken, vastvriezen, hierdoor komt het geheel vast te zitten.

Bij rolluiken kunt u eventueel met een zachte borstel sneeuw weg borstelen tussen de lamellen. Wat zachte klopjes tegen het pantser aan en meestal is het probleem dan verholpen. Wilt u zeker weten dat er niets beschadigd wacht dan de dooi en/of zon af. Ook al vriest het, de zon smelt meestal de vorst tussen het pantser.

Bij screens moet u wat voorzichtiger zijn. Het glasvezeldoek is bij koud weer niet zo flexibel en het is dan ook het beste om de dooi en/of zon af te wachten.


Heeft u interesse in een Saphira zonwering product?

Wij helpen u graag bij het maken van een keuze!
Geef uw wensen aan en ontvang een offerte op maat

Offerte aanvragen