Markiezenspecialist sinds 1957 Gratis advies aan huis Gratis offerte 5 jaar garantie

Inspiratiegids (tip) Reviews Blog Klantenservice Vragen?   070 - 321 24 44

Markiezenspecialist sinds 1957 Gratis advies aan huis Gratis offerte 5 jaar garantie

Alles wat u moet weten over onze Dickson doeksoorten

Bij Saphira Markiezen werken we alleen met producten van de beste kwaliteit. Zeker als het gaat om zonwering, is het ontzettend belangrijk dat u een eindproduct krijgt waar u lang van kunt genieten. Zoals u op onze website al kunt zien, leveren wij verschillende soorten zonwering met doeken van leverancier Dickson. Voordat u kiest, is het wellicht handig om iets meer te weten over de doeken die wij gebruiken. Daar geven we dan ook graag wat extra informatie over in dit artikel!

Het aanbod

Kiest u voor onze zonwering, dan heeft u de keuze uit een ruime hoeveelheid Dickson doeken. Van sobere, ingetogen kleuren tot doeken met vrolijke strepen: het kan eigenlijk allemaal. Het prettige aan deze doeken is dat ze zijn gemaakt van polyacrylaatvezels, die tot in de kern gekleurd zijn. Kleurechter dan deze doeken gaat u dus eigenlijk niet vinden. Na het weefproces worden de doeken geïmpregneerd, om er zeker van te zijn dat ze water en vuil afstoten. Ook hoeft u zich dan geen zorgen te maken om rotting of schimmels. Wel blijft het natuurlijk zo dat u zelf kunt bijdragen aan een lange levensduur van uw doek. Dit doet u door het doek regelmatig schoon te maken, door de zonwering niet uitgeklapt te laten als het gaat regenen en door uw doek niet nat op te rollen. Meer tips voor onderhoud vindt u elders op de website.

Bescherming tegen UV-stralen zonder te verkleuren

Zonweringdoeken zijn ideaal voor het beschermen tegen schadelijke zonnestralen. Hoeveel UV-straling er precies wordt tegengehouden, hangt vooral af van de kleur van uw doek. Kiest u bijvoorbeeld een wit doek, dan biedt dat doek 95 procent UV-bescherming en blijft er veel licht doorheen komen. Een zwart doek zal 100 procent UV-bescherming bieden, en laat ook minder licht en warmte door. De meeste doeken houden minimaal 90 procent van de UV-straling tegen. Op iedere doekstaal vindt u een pictogram, waarop precies staat hoeveel UV-straling het doek tegenhoudt, hoe de temperatuur onder het doek is en hoeveel licht er door het doek heen komt.


dickson-doeksoorten1

Het prettige is dat deze doeken u beschermen zonder dat ze zelf verkleuren! Zonwering is echt ontwikkeld om lang achter elkaar blootgesteld te worden aan zon. Omdat de weefdraden door en door zijn gekleurd, hoeft u niet bang te zijn dat de kleur vaal wordt door de zonnestralen.

Doekstalen bestellen

We kunnen het ons goed voorstellen dat u eerst goed na wil denken over de specifieke kleur en het dessin van het doek dat u gaat kiezen. Het kan dan handig zijn om doekstalen te bestellen. U kunt tegen een kleine betaling verschillende doekstalen bestellen bij Saphira Markiezen (dit doet u door simpelweg even contact op te nemen). Wij hebben vergeleken met de fabrikant echter een beperkte voorraad stalen, dus voor de meest ruime keuze verwijzen we u graag even door naar de website van Dickson.

Heeft u vragen over de doeken waar we mee werken, of wilt u direct doekstalen bestellen? Laat het dan even weten door contact op te nemen.

Heeft u interesse in een Saphira zonwering product?

Wij helpen u graag bij het maken van een keuze!
Geef uw wensen aan en ontvang een offerte op maat

Offerte aanvragen