Markiezenspecialist sinds 1957 Gratis advies aan huis Gratis offerte 5 jaar garantie

Inspiratiegids (tip) Reviews Blog Klantenservice Vragen?   070 - 321 24 44

Markiezenspecialist sinds 1957 Gratis advies aan huis Gratis offerte 5 jaar garantie

Deze drie fouten wilt u niet maken bij het monteren van uw zonnescherm

Zelf de zonwering monteren gaat helaas niet altijd goed. Soms is er sprake van pech, maar soms is het te wijten aan verkeerde voorbereiding of andere fouten. Om ervoor te zorgen dat u kunt leren van de fouten van anderen, vertellen we in dit artikel meer over de drie vergissingen die het meest worden gemaakt bij het zelf monteren van zonwering.


‘Slechte’ voorbereiding

Voorbereiding is het halve werk: een veelgehoord gezegde, maar niets is minder waar. Bij het monteren van de zonwering is er van alles waar u rekening mee moet houden: wat voor soort muur heeft u, waar komt de zonwering precies te hangen, hoe hoog moet deze hangen en welke materialen zijn nodig? Verstandig is om vóór het kopen eens wat inspiratie op te doen om u heen, en eens vrijblijvend binnen te lopen bij een bedrijf dat zonwering maakt. Het begint namelijk allemaal met een heldere wens: wat wilt u? Op basis daarvan kunt u samen met de specialist bepalen welke zonwering bij uw wensen past, en krijgt u advies over de montage als u dit zelf wil gaan doen. Luister aandachtig en denk niet ‘o, dat Google ik thuis wel’. Stel gelijk uw vragen en mocht u er niet uitkomen, schakel dan de hulp van een ervaren monteur in.

Niet goed gemeten

Zonwering monteren is echt een precisieklusje. Zeker als het om het meten gaat, mogen er geen fouten worden gemaakt. U wil tenslotte niet dat uw zonwering straks scheef hangt, of dat de bouten te dicht op elkaar of te ver uit elkaar zijn bevestigd. Ervaren monteurs, zoals die van Saphira Markiezen, weten precies waar ze rekening mee moeten houden en welke invloed bepaalde aspecten hebben op de gebruikte afmetingen. Daarom adviseren wij u toch om hier niet zelf mee aan de slag te gaan, tenzij u ervaren hulp heeft of het zelf al eens eerder hebt gedaan. Heeft u zonwering gekocht en wilt u geen fouten maken bij het meten? Dan kunt u wellicht altijd even de klantenservice van uw leverancier bellen om advies te vragen. Veel mensen doen dit al bij het aanschaffen van de zonwering, wanneer ze weten dat ze zelf met de montage aan de slag gaan.

Verkeerde materialen (of materialen van mindere kwaliteit)

Dat zonwering aardig wat geld kost, begrijpen wij maar al te goed. Het is daarom niet gek dat veel mensen zelf een poging doen tot het installeren van de zonwering. In veel gevallen gaat dat prima, maar wanneer men té veel wil besparen op materiaal en mankracht, kan dat leiden tot teleurstellende resultaten. Natuurlijk kunt u kiezen voor die goedkopere bouten, of dat minder sterke doek, maar vergeet niet dat dit een investering is waar u heel lang plezier van moet kunnen hebben. Er zijn bijvoorbeeld verschillende soorten bouten waar u gebruik van kunt maken, maar welke u moet kiezen hangt onder andere af van de soort zonwering en de muur/plek waarop deze bevestigd wordt. Om dit goed te kunnen inschatten, is het verstandig dat er een professional aanwezig is die met u meekijkt.

Op ons YouTube kanaal vindt u een filmpje waarin we laten zien hoe de montage door Saphira Markiezen wordt gedaan. Professioneel, veilig en vlot: wilt u daar echt op besparen?


Heeft u interesse in een Saphira zonwering product?

Wij helpen u graag bij het maken van een keuze!
Geef uw wensen aan en ontvang een offerte op maat

Offerte aanvragen