Markiezenspecialist sinds 1957 Gratis advies aan huis Gratis offerte 5 jaar garantie

Inspiratiegids (tip) Reviews Blog Klantenservice Vragen?   070 - 321 24 44

Markiezenspecialist sinds 1957 Gratis advies aan huis Gratis offerte 5 jaar garantie

Schroeffundering: multifunctioneel, gemakkelijk en duurzaam!

Het is niet altijd makkelijk om een terrasoverkapping te funderen. Er moeten tenslotte veel werkzaamheden worden uitgevoerd, die tijdrovend zijn omdat ze goed moeten gebeuren. Ook zijn dat niet altijd werkzaamheden die plaatsvinden zonder risico’s. Er moet bijvoorbeeld worden gegraven, waardoor mogelijk schade kan ontstaan aan uw tuin of terras. Ook moet er beton worden gestort, dat vervolgens nog moet uitharden.

Heeft u ook wel eens gedacht: dit moet toch makkelijker kunnen? Gelukkig is er een alternatief dat u kunt overwegen. U kunt namelijk kiezen voor een schroeffundering! Deze fundering is goed bruikbaar in klei, maar bijvoorbeeld ook in zand.

Hoe werkt het?

Het indraaien van een schroeffundering kost ongeveer twee tot drie minuten. Daarna is de fundering meteen belastbaar tot meer dan twee ton! Bij het indraaien wordt bovendien de grond weggedrukt. Dit houdt in dat de fundering extra wordt gefixeerd. Een terrasoverkapping kan uitstekend op deze manier worden gefundeerd, maar snelfundering is bijvoorbeeld ook toepasbaar bij een vlaggenmast, vrijstaande zonweringen, WPS-palen en andere projecten. Denk aan:

  • Houtconstructies
  • Straatmeubilair
  • Zonnepanelen
  • Verkeersborden
  • Reclameborden
schroeffundering-img

De schroeffundering ziet er natuurlijk wel iets anders uit dan een gewone schroef, maar het gebruik berust op hetzelfde principe.

De vele voordelen

Snelfunderen klinkt natuurlijk al heel prettig, maar er zijn nog veel meer voordelen als u kiest voor deze manier van funderen. U hoeft allereerst al geen graafwerkzaamheden te verrichten (of te laten verrichten). Beton storten is niet nodig, waardoor u ook niet hoeft te wachten tot alles droog is. Sterker nog, de montagetijd bedraagt in zijn geheel slechts enkele minuten! U heeft dan ook al direct de stevigheid die u mag verwachten van kwalitatief hoogwaardige fundering. Er is direct een zeer grote belasting mogelijk.

De meeste mensen bereiden zich bij grote klussen direct voor op het afvoeren van restmaterialen en afval. Bij schroeffundering is dit niet nodig! Er is dus ook geen sprake van allerlei extra kosten, voor het breken van puin of het afvoeren/recyclen van het materiaal. Andere voordelen:

  • Geen beschadigingen aan de omgeving
  • Ook te monteren als het weer niet optimaal is (bijvoorbeeld bij vorst)
  • Herbruikbaar en eenvoudig uit te draaien
  • Vrij van onderhoud en gaat lang mee

Meer weten?

Saphira Markiezen kan eventuele vragen die u heeft over terrasoverkappingen en het funderen ervan natuurlijk voor u beantwoorden. Onze monteurs hebben veel ervaring met diverse soorten funderingen en adviseren graag over de oplossing die het beste bij u past. Neem gerust contact op als u op zoek bent naar meer informatie.

Heeft u interesse in een Saphira zonwering product?

Wij helpen u graag bij het maken van een keuze!
Geef uw wensen aan en ontvang een offerte op maat

Offerte aanvragen