Markiezenspecialist sinds 1957 Gratis advies aan huis Gratis offerte 5 jaar garantie

Inspiratiegids (tip) Reviews Blog Klantenservice Vragen?   070 - 321 24 44

Markiezenspecialist sinds 1957 Gratis advies aan huis Gratis offerte 5 jaar garantie

Veilig van huis met deze tips!

Het lijkt zo logisch: we gaan op vakantie, bijvoorbeeld op wintersport, en voordat we weggaan doen we alle gordijnen en rolluiken dicht. Natuurlijk is het mooi dat rolluiken inbraakvertragend werken, maar het is natuurlijk nóg mooier als inbrekers niet eens doorhebben dat u weg bent! Daarom is het verstandiger om bij vertrek niet alles dicht te doen, maar om er juist voor te zorgen dat uw huis er bewoond uitziet. Dat kunt u onder andere doen door de buren te vragen om overdag uw rolluiken (of gordijnen) open te zetten, zodat het niet opvalt dat u eigenlijk weg bent. Hoe u er nog meer voor kunt zorgen dat u uw woning veilig achterlaat? Dat leggen we u graag uit.

Veilig van huis

Voer geen opvallende veranderingen door vlak voor u weggaat

Zorg ervoor dat uw huis, uw tuin en uw heg eruitzien als altijd. Heeft u altijd wat in de voortuin staan, bijvoorbeeld speelgoed van de kinderen? Dan valt het ontzettend op als de tuin ineens heel erg opgeruimd is. Het is ook verstandig om ervoor te zorgen dat een eventuele haag niet te hoog is, zodat voorbijgangers uw voordeur kunnen zien. Het valt dan namelijk gelijk op als er iemand aan staat te rommelen!

Laat de buren een oogje in het zeil houden

Laat uw directe buren weten dat u weggaat, en of er iemand langskomt voor eventuele planten of huisdieren. Zo weten zij wat ze kunnen verwachten en wordt er niet bij het kleinste dingetje alarm geslagen. Mocht u niemand hebben ingeschakeld, dan is het wel verstandig om uw buren te vragen of zij uw brievenbus willen legen tijdens uw afwezigheid. Het kan overigens ook slim zijn om uw buren op uw oprit te laten parkeren als u op reis bent, zodat het niet opvalt als er ineens twee weken geen auto staat. Inbrekers houden een woning soms meerdere dagen in de gaten voor ze daadwerkelijk toeslaan, en ze zullen dit soort dingen zeker merken!

Laat geen aanwijzingen achter

Heeft u net dure apparatuur gekocht voordat u op vakantie ging? Laat de doos ervan dan niet in het zicht slingeren, dit is een extra uitnodiging voor inbrekers: er valt tenslotte iets heel moois te halen! Laat uw sleutels ook niet (in het zicht) in een deur hangen, zeker niet met labels eraan. Kies voor een veilige, niet voor de hand liggende verstopplek.

Licht aan of uit?

Uw huis moet er bewoond uitzien, maar hoe doet u dat ‘s avonds? U kunt toch niet de hele avond het licht aan laten? Om dit goed te regelen, kunt u het beste investeren in enkele tijdschakelaars. Gebruik er bijvoorbeeld één voor het licht in de keuken, de woonkamer en de slaapkamer. Voor slechts enkele tientjes heeft u dan geregeld dat uw huis er in de avond bewoonbaar uitziet op de juiste momenten.

Natuurlijk zijn er nog veel meer tips te noemen, waarmee u zo min mogelijk aandacht trekt naar uw afwezigheid. Kies er bijvoorbeeld voor om uw vrienden met een SMS-bericht of e-mail te laten weten dat u op vakantie gaat, maar zet het niet op Facebook of andere social media. U weet nooit wie er meeleest!

Heeft u interesse in een Saphira zonwering product?

Wij helpen u graag bij het maken van een keuze!
Geef uw wensen aan en ontvang een offerte op maat

Offerte aanvragen