Markiezenspecialist sinds 1957 Gratis advies aan huis Gratis offerte 5 jaar garantie

Inspiratiegids (tip) Reviews Blog Klantenservice Vragen?   070 - 321 24 44

Markiezenspecialist sinds 1957 Gratis advies aan huis Gratis offerte 5 jaar garantie

Is uw kinderkamer veilig genoeg?

Gaat u binnenkort een nieuwe kinderkamer inrichten, of is de huidige kinderkamer aan een metamorfose toe? Dan heeft u vast zin om aan dit project te gaan beginnen. Niets kan zo uitdagend zijn als het inrichten van een kinderkamer: u kunt zich tenslotte geheel uitleven met felle kleuren, sprookjesachtige thema’s en leuke accessoires. Naast het leuk aankleden van de kamer zult u zich ook bezig gaan houden met praktische benodigdheden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan verlichting, vloerbedekking en soorten zonwering om ervoor te zorgen dat uw kind geen last heeft van eventuele hitte. Veel fabrikanten bieden speciale kindercollecties waarbij gelukkig steeds meer aandacht besteed wordt aan de veiligheid voor onze kinderen. Er is zelfs een nieuwe wetgeving in opkomst om deze te waarborgen.

Houd rekening met de risico’s

Opgroeiende kinderen zijn enorm nieuwsgierig naar de wereld om hen heen. Dit betekent dat doodgewone zaken, zoals uw raambekleding, ineens gevaren met zich mee kunnen brengen. Het zou uiteraard verschrikkelijk zijn als uw kind met het hoofdje verstrikt raakt in de optrekkoorden van de jaloezieën.

Gelukkig is er al een aantal fabrikanten dat voorop loopt op het gebied van kindveiligheid. Bij de raambekleding van o.a. Luxaflex® zijn de bedieningssystemen al aangepast en voorzien van speciale Child Safety onderdelen. Lange, bungelende koorden behoren zo tot de verleden tijd, en dat is een prettig idee. Want het welzijn van uw kindje gaat toch boven alles!

Algemene adviezen bij raambekleding

Kopers en gebruikers van raamdecoratie moeten zich te allen tijde bewust zijn van de risico’s die loshangende trekkoorden, kettingen, banden en andere losse of uitstekende onderdelen voor jonge kinderen kunnen vormen. De volgende richtlijnen moeten daarom te allen tijde in acht worden genomen.

  • Jonge kinderen kunnen verstrikt raken in de lus van de trekkoorden, kettingen, banden en koorden waarmee de raambekleding bediend wordt. Ook kunnen ze koorden om hun hals wikkelen. Houd daarom, om wurging en verstikking te voorkomen, de koorden altijd buiten het bereik van jonge kinderen.
  • Plaats bedden, wiegen en ander meubilair altijd zodanig dat uw kind niet bij de koorden of andere onderdelen van de raambekleding kan komen.
  • Knoop de koorden niet aan elkaar. Zorg dat de koorden niet verstrengeld raken en dat ze geen lus vormen.
  • ⦁ Installeer en gebruik de bijgeleverde onderdelen voor kindveiligheid overeenkomstig de installatie-instructies om het risico op verstikking en verstrengeling zo effectief mogelijk te verkleinen.

Wanneer u met de kinderkamer aan de slag gaat, houd dan zo goed mogelijk rekening met bovenstaande zaken. Zo geniet niet alleen uw kind optimaal van zijn of haar nieuwe kamer, maar u ook omdat u weet dat u voor de veiligste opties gekozen heeft.

tip schoonmaken zonwering

Heeft u interesse in een Saphira zonwering product?

Wij helpen u graag bij het maken van een keuze!
Geef uw wensen aan en ontvang een offerte op maat

Offerte aanvragen