Markiezenspecialist sinds 1957 Gratis advies aan huis Gratis offerte 5 jaar garantie

Inspiratiegids (tip) Reviews Blog Klantenservice Vragen?   070 - 321 24 44

Markiezenspecialist sinds 1957 Gratis advies aan huis Gratis offerte 5 jaar garantie

De voordelen van elektrische besturing

Wanneer u zonwering aanschaft, kunt u in de meeste gevallen kiezen tussen handmatige bediening of elektrische besturing. Veel mensen vinden het niet erg om de zonwering handmatig te bedienen, maar we leggen graag iets meer uit over de voordelen van elektrische besturing. Het is vaak een kleine investering, die toch veel gemak oplevert.

Elektrische besturing voor uw zonwering is ‘gewoon makkelijk’. Natuurlijk is het geen noodzakelijke optie, maar u zult wel merken dat wanneer u er eenmaal gebruik van maakt, u liever niet meer terug wil. Bovendien is het een fijne optie voor mensen die last hebben van hun armen of handen, of die door andere omstandigheden moeite hebben met bepaalde bewegingen. Gelukkig wordt elektrische besturing steeds beter betaalbaar, en worden de elektrische motoren ook ‘slimmer’. Meer voordeel voor u!

We nemen u graag even mee in de wereld van elektrische besturing. Welke soorten zijn of waren er, en wat zijn hier de voor- en nadelen van?

De draaischakelaar

De eerste motoren werden bediend door een vaste draaischakelaar. Hier moest men naartoe lopen, en vervolgens de schakelaar naar links of rechts bewegen om de zonwering in of uit te sturen. Deze methode is echter ouderwets en zal binnen een paar jaar niet meer te verkrijgen zijn. De schakelaar had als nadelen dat u er naartoe moest lopen, maar ook dat er meerdere stroomkabels zichtbaar waren in de woning. Het ziet er niet mooi uit, maar het is voor monteurs ook qua aansluiten meer werk. Zonde, toch?

Draadloze besturing

Hierna kwamen fabrikanten met draadloze besturingen. Hierbij bestuurt u de zonwering met een afstandsbediening. Er is alleen een voedingskabel nodig voor de motor, waardoor er geen lelijke kabels te zien zijn en ook de monteurs optimaal gemak ervaren bij het installeren. Bovendien kunt u dan meerdere producten bedienen met slechts één afstandsbediening.

Toch zal er ook aan deze manier van besturen uiteindelijk een einde komen. Er worden steeds meer ‘nieuwe generatie’ oplossingen en motoren gepresenteerd en promoot, die van allerlei innovatieve technieken zijn voorzien.

Bedienen vanaf uw smartphone

Nieuwe zonweringen worden al voorbereid op de aansturing via uw smartphone, tablet of computer. U kunt dan naast de gangbare afstandsbediening ook gebruikmaken van uw telefoon. Het enige wat u hiervoor nodig heeft, is een aparte router van de fabrikant. Deze kan tegelijk met de zonwering, maar ook achteraf nog worden aangeschaft. Ook verlichting, verwarming, sloten, camera’s en andere producten kunnen steeds vaker op deze manier worden aangestuurd.

Het grote voordeel van dit systeem is dat u overal ter wereld uw zonwering zou kunnen regelen. Ook vanaf uw vakantie-adres kunt u gemakkelijk even het rolluik van de voordeur openen en weer sluiten, bijvoorbeeld wanneer iemand de planten water komt geven. Bent u gehaast van huis weggegaan en slaat het weer ineens om? Dan controleert u via de app of het terrasscherm wel dicht was. Kortom: u gaat communiceren met de zonwering, waarbij ook eventuele storingen aan u kenbaar worden gemaakt. U kunt via deze app ook diverse scenario’s aanmaken, zodat de zonwering op een door u gekozen moment opent of sluit.

Ook de motoren zelf gaan mee in deze ontwikkelingen. Ze hebben niet alleen de bekende optilbeveiliging en obstakeldetectie, maar ze zijn ook fluisterstil.

Wilt u graag meer informatie over de ontwikkelingen binnen elektrische besturing, of kunnen we u op een andere manier van advies voorzien? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op.


voordelen-elektrische-besturing

Heeft u interesse in een Saphira zonwering product?

Wij helpen u graag bij het maken van een keuze!
Geef uw wensen aan en ontvang een offerte op maat

Offerte aanvragen