Markiezenspecialist sinds 1957 Gratis advies aan huis Gratis offerte 5 jaar garantie

Inspiratiegids (tip) Reviews Blog Klantenservice Vragen?   070 - 321 24 44

Markiezenspecialist sinds 1957 Gratis advies aan huis Gratis offerte 5 jaar garantie

Wat is UV-straling, en hoe schadelijk is het?

De zon straalt eigenlijk op drie manieren. Er is infrarood straling (onzichtbare straling, die wel warmte geeft), licht en ultraviolette (UV) straling. Deze laatste is voor het menselijk oog ook onzichtbaar, het geeft tenminste geen licht. Het gevaar van UV-straling is dat het de huid ernstig kan beschadigen, zonder dat we dat zelf goed zien. De dampkring om de aarde houdt gelukkig al veel van de UV-straling tegen, maar de rest moeten wij zelf doen.

UV-straling

De verschillende soorten UV-straling

UV-straling wordt ingedeeld in drie categorieën: UV-A, UV-B en UV-C. De laatstgenoemde is de meest krachtige vorm, maar dit is straling die (met behulp van de dampkring) de aarde niet eens bereikt. UV-B wordt grotendeels tegengehouden, maar dringt toch door tot de aarde. Dit is de meest belangrijke veroorzaker van huidverbranding en -kanker. Deze straling kan dus heel gevaarlijk zijn! UV-A is daarentegen het minst schadelijke soort, maar ook een te hoge dosis UV-A kan zeer negatieve gevolgen hebben voor uw huid. Er zit ook verschil in hoe diep de soort straling in de huid dringt. UV-A dringt bijvoorbeeld dieper door dan UV-B, waardoor het uiteindelijk de vraag blijft wat het meest gevaarlijk is.

De huid en de ogen lopen altijd het meeste risico op schade door UV-straling.

Welke zonwering kiest u voor de beste bescherming?

Bent u op zoek naar zonwering die het beste beschermt tegen UV-straling, dan is een rolluik iets voor u. Deze laat namelijk helemaal geen zonnestralen meer door, waardoor u optimaal beschermd bent.

Kiest u voor zonwering met doek, dan geldt over het algemeen dat de doeken minimaal 90 procent van de UV-straling tegenhouden. Op de doekstalen staat altijd vermeld hoeveel UV-straling het doek tegenhoudt, in de vorm van een pictogram. Er staat dan ook hoe de temperatuur is en hoeveel zonlicht het doek doorlaat.

BIj Saphira Markiezen geven we u graag passend advies over de beste bescherming tegen zonlicht en warmte. Dat doen we ook bij thuis, als u dat prettig vindt. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie of het maken van een afspraak.

Heeft u interesse in een Saphira zonwering product?

Wij helpen u graag bij het maken van een keuze!
Geef uw wensen aan en ontvang een offerte op maat

Offerte aanvragen