Markiezenspecialist sinds 1957 Gratis advies aan huis Gratis offerte 5 jaar garantie

Inspiratiegids (tip) Reviews Blog Klantenservice Vragen?   070 - 321 24 44

Markiezenspecialist sinds 1957 Gratis advies aan huis Gratis offerte 5 jaar garantie

Zo gaat uw zonwering langer mee!

Bespaar uzelf veel geld: kies in plaats van een grote periodieke grote beurt, is het verstandiger om te denken aan kleine dingen te denken. Door namelijk bepaalde handelingen in uw routine op te nemen, gaat uw zonwering véél langer mee! In dit artikel zetten we vier simpele tips voor u op een rij, zodat u zo min mogelijk tijd, geld en moeite kwijt bent aan het onderhouden van uw zonwering.


Zo gaat uw zonwering langer mee!

Tip 1: regelmatig schoonmaken

U bent waarschijnlijk wel gewend om binnen met een warm sopje en een doekje het huis door te gaan. Tip: pak eens in de maand ook uw zonwering even mee. Als u de constructie en het doek zelf even met een doekje schoonmaakt, blijft de zonwering langer mooi en heeft u er langer plezier van. Het kan natuurlijk zijn dat er tussendoor een keer een vlek ontstaat, door bijvoorbeeld vogelpoep. Wacht niet tot uw volgende geplande schoonmaakbeurt maar probeer deze vlek direct even te verwijderen. Hoe sneller u bent, hoe beter de vlek zich laat verwijderen hoe minder effect het heeft op het uiterlijk van uw zonwering.

Tip 2: houd de zonwering zo droog mogelijk

Hiermee bedoelen we: laat uw zonwering zo min mogelijk in contact komen met regen. Heeft het een keer tóch geregend toen u weg was en de zonwering nog uitgerold of uitgeklapt was? Rol het doek dan niet direct op als u terugkomt, maar laat het eerst drogen! Bij nat oprollen ontstaat er namelijk kans op schimmel en dat is natuurlijk zonde!

Tip 3: geef wind geen kans!

Als het harder gaat waaien, is het verstandig om de zonwering op te rollen. Zo voorkomt u dat er bijvoorbeeld scheuren ontstaan, of dat de constructie kapot gaat. Wilt u zonwering die goed tegen wind kan, dan vormen rolluiken wellicht een oplossing. Hier heeft u minder omkijken naar bij slechtere weersomstandigheden. Let bij rolluiken wel op met sneeuw en vrieskou! De lamellen van een rolluik kunnen namelijk lichtelijk vastvriezen, waardoor extra voorzichtigheid belangrijk is.

Tip 4: sluit een onderhoudscontract af

Heeft u niet de tijd of de materialen om uw zonwering goed schoon te houden? Overweeg dan een onderhoudscontract af te sluiten, zeker als u bijvoorbeeld meerdere (soorten) zonwering in of aan uw woning heeft. Zoek een onderhoudsbedrijf bij u in de buurt (bijvoorbeeld via internet) en lees vooral ook de recensies over de service die ze bieden.


Heeft u interesse in een Saphira zonwering product?

Wij helpen u graag bij het maken van een keuze!
Geef uw wensen aan en ontvang een offerte op maat

Offerte aanvragen