Markiezenspecialist sinds 1957 Gratis advies aan huis Gratis offerte 5 jaar garantie

Inspiratiegids (tip) Reviews Blog Klantenservice Vragen?   070 - 321 24 44

Markiezenspecialist sinds 1957 Gratis advies aan huis Gratis offerte 5 jaar garantie

Zonwerend glas: alternatief voor ‘gewone’ zonwering?

Het lijkt zo’n simpele en perfecte oplossing: zonwerend glas! Als u met uw huis bezig bent of wanneer u uw huidige glazen ruiten wil vervangen, denkt u misschien twee vliegen in één klap te slaan. Zo is er tenslotte geen buitenzonwering meer nodig: toch? Bij Saphira Markiezen geloven we daar niet helemaal in. Waarom dat zo is, leggen we graag aan u uit in dit artikel.

Wat is zonwerend glas eigenlijk?

Allereerst is het goed om te begrijpen wat zonwerend glas precies is. Dit is namelijk glas met een speciale coating, die ervoor zorgt dat het zonlicht weerkaatst of geabsorbeerd wordt. In vergelijking met standaard dubbel glas wordt veel meer van de warmte tegengehouden, terwijl het daglicht wel naar binnen blijft schijnen. Het wordt dus minder warm in huis, zonder dat u inlevert op de hoeveelheid licht. In plaats van zonwerend glas zou u ook speciale folie kunnen gebruiken, zodat u uw ramen niet hoeft te vervangen.

De voordelen

Zonwerend glas kent inderdaad een aantal voordelen. Zeker wanneer u veel of grote ramen heeft, biedt zonwerend glas een aantrekkelijke oplossing voor een relatief lage prijs. Een ander voordeel is natuurlijk dat zonwerend glas niet opvalt: het lijkt een gewone ruit.

zonwerendglasblogafbeelding

Beter dan buitenzonwering?

Hinderlijke warmte en zonnestralen tegengaan, kunt u echt beter doen met buitenzonwering. U zult vooral het verschil merken op de écht hete dagen. Zelfs met zonwerend glas is het binnen dan niet prettig meer en zal alleen buitenzonwering nog een groot verschil maken. En wat dacht u van de winterse maanden, waarin u het liefst ieder zonnestraaltje naar binnen zou willen trekken om het binnen iets warmer te krijgen? Zonwerend glas is niet op te rollen of in te klappen, in de winter wordt dus de warmte óók tegengehouden. Buitenzonwering, zoals markiezen, terrasschermen en screens, zijn flexibeler in gebruik: u kiest zelf wanneer u wilt dat er zon en warmte doorgelaten wordt, en wanneer u er juist alles aan wil doen om dat te voorkomen. Kiest u voor zonwerend glas, dan komt er heel het jaar door minder natuurlijke warmte naar binnen. En dat is soms prettig, maar soms ook niet. Traditionele zonwering is wellicht iets duurder in aanschaf, maar kan wel beter passen bij uw wensen.

Wilt u advies over welke zonwering u het beste kunt aanschaffen? Wij denken graag met u mee, en komen daarvoor ook bij u thuis als u dat wenst. Neem gerust contact op met Saphira Markiezen voor een vrijblijvende offerte.

Heeft u interesse in een Saphira zonwering product?

Wij helpen u graag bij het maken van een keuze!
Geef uw wensen aan en ontvang een offerte op maat

Offerte aanvragen