Markiezenspecialist sinds 1957 Gratis advies aan huis Gratis offerte 5 jaar garantie

Inspiratiegids (tip) Reviews Blog Klantenservice Vragen?   070 - 321 24 44

Markiezenspecialist sinds 1957 Gratis advies aan huis Gratis offerte 5 jaar garantie

Is mijn zonwering goed bestand tegen water?

We kennen die plensbuien in Nederland maar al te goed, en steeds vaker komt bij Saphira Markiezen één bepaalde vraag binnen: hoe goed is mijn zonwering eigenlijk bestand tegen water? Het antwoord daarop is eigenlijk heel simpel: niet. Zonwering en water (regen) gaan in de meeste gevallen absoluut niet samen. Natuurlijk zal het scherm niet direct kapot gaan wanneer er één regenbui op valt, maar voortdurend blootgesteld worden aan weer en wind draagt absoluut bij aan het verweringsproces en de kwaliteit zal op den duur echt achteruitgaan. Toch laten we u niet simpelweg zitten met een ‘nee’, en geven we graag nog wat toelichting (en tips) voor mensen die de topkwaliteit van hun zonwering graag zo lang mogelijk willen behouden.

Het weer in Nederland verandert. De ‘normale’ regenbuien die we eerder kenden, hebben plaatsgemaakt voor enorme hoosbuien die gepaard gaan met veel wind. Straten staan snel vol water en u kunt zich wellicht voorstellen dat als u op dat moment uw terrasscherm uit hebt staan, deze snel vol zal lopen met water. Met alle gevolgen van dien. Wij leggen u graag per soort zonwering even uit wat de specifieke eigenschappen zijn als het gaat om wind en regen.

Rolluiken en Zipscreens

Rolluiken en zipscreens kunnen over het algemeen goed tegen regen en harde wind. Vrieskou is echter andere koek. Wanneer er sprake is van vorst, kunnen de lamellen van een rolluik vastvriezen. Gelukkig wordt hier met de productie van moderne rolluikmotoren steeds beter op ingespeeld: deze slaan namelijk af om schade te voorkomen. Mocht het gebeuren dat uw rolluik dichtvriest: laat eventuele zon het rolluik opwarmen zodat het ijs smelt, of tik voorzichtig tegen de lamellen om ze los te krijgen. Voorzichtigheid is hierbij essentieel, zorg dat u niets forceert.

Screendoek wordt minder soepel naarmate het kouder wordt. Ook dit doek kan vastvriezen op de rol, zeker in ingetrokken toestand. Ook in dit geval mag u niets forceren en is het een kwestie van wachten tot het ijs is ontdooid door de zon.

Terrasschermen

Bij terrasschermen dient u extra op te passen, omdat deze schermen vaak een groot oppervlak hebben. Een lichte bui kunnen ze nog wel hebben, maar wanneer het harder gaat regenen moet u het scherm echt indraaien. Wanneer het doek nat is, is het niet verstandig om dit lang opgerold te laten zitten. Bij de eerst volgende mogelijkheid kunt u het scherm dan het beste direct laten drogen. Wanneer het licht regent en er een zak water in het doek ontstaat, is het het beste om het doek direct te sluiten. Hierdoor rekt het doek namelijk op, waardoor het niet meer mooi strak zal hangen.

Welk type scherm u ook neemt, er wordt u altijd verteld tot welke windkracht deze is bestand. Omdat de kans groot is dat u niet aanvoelt wanneer het nu windkracht twee of windkracht drie is, adviseren we om hierbij altijd uw ‘gezonde verstand’ te gebruiken. U kunt er eventueel ook voor kiezen om een windbeveiliging te laten plaatsen. Dit is echter wel een hulpmiddel, u kunt hier niet blind op vertrouwen.

Markiezen

Bij markiezen zijn de zijkanten dicht, en ook de bolle vormgeving zorgt ervoor dat dit type zonwering beter bestand is tegen regen en wind. Laat nat doek ook weer drogen zodra dit mogelijk is. Wanneer u de markiezen optrekt, let er dan altijd goed op of deze helemaal onder de kap is getrokken. Hangt de markies iets buiten de kap en het gaat regenen, dan loopt al het water zo de markies in. Hierdoor kan het doek eventueel scheuren en de latten kunnen breken.

Een echte oplossing voor zon én regen

Allemaal leuk en aardig natuurlijk, maar wilt u zonwering die zeker weten tegen regen kan, en die u gerust kunt laten staan of hangen als het regent? Kies dan voor de SUNRAIN oplossing, of andere kwalitatieve zon- en regenwering van Saphira Markiezen. Dan heeft het Nederlandse weer totaal geen impact meer op uw bezigheden en kunt u gerust buiten blijven zitten als het weer verandert. U vindt natuurlijk meer informatie over deze innovatieve zonwering op onze website.

Welke zonwering u ook heeft, kijk altijd met gezond verstand naar het weer en laat u goed voorlichten over de mogelijkheden en beperkingen. Een laatste tip: geen enkel type zonwering is bestand tegen het gewicht van sneeuw. Kijk hier dus zeker mee uit!


zonwering-in-water

Heeft u interesse in een Saphira zonwering product?

Wij helpen u graag bij het maken van een keuze!
Geef uw wensen aan en ontvang een offerte op maat

Offerte aanvragen