Markiezenspecialist sinds 1957 Gratis advies aan huis Gratis offerte 5 jaar garantie

Inspiratiegids (tip) Reviews Blog Klantenservice Vragen?   070 - 321 24 44

Markiezenspecialist sinds 1957 Gratis advies aan huis Gratis offerte 5 jaar garantie

Heb ik een vergunning nodig om zonwering te plaatsen?

Weet u in welke gevallen u met vergunning zonwering moet plaatsen? Wij leggen het in dit artikel graag voor u uit. In principe is het zo dat u geen vergunning nodig heeft als u thuis een zonwering wil plaatsen. Onder zonwering wordt dan verstaan: terrasschermen, markiezen, screens, rolluiken en uitvalschermen. Woningen vallen onder vergunningsvrij bouwen en dat houdt in dat u de zonwering dus ook ‘gewoon’ kunt plaatsen zonder daarvoor een vergunning te hoeven regelen. Ook als u zonwering, rolluiken of rolhekken aan bijgebouwen van de woning wil bevestigen, kunt u dit zonder vergunning doen.

Als uw woning deel uitmaakt van een VvE (Vereniging van Eigenaren) kan het wel zo zijn dat er vanuit de VvE bepaalde eisen worden gesteld. Dit kan gaan over onder andere de kleur van het doek. Wilt u weten of er voor u bepaalde eisen gesteld worden aan zonwering, dan kunt u dit nalezen in de algemene voorwaarden van uw VvE.

Wanneer wél met vergunning een zonwering plaatsen?

In welke gevallen kan het zo zijn dat u een vergunning moet aanvragen? Bij terrasoverkappingen kan het zijn dat er een bouwvergunning nodig is. Dit hangt van verschillende zaken af. In welke gemeente woont u, hoe groot wordt de overkapping, komt deze aan de voor- of aan de achterzijde van de woning, enzovoort. U doet er goed aan om, wanneer er een terrasoverkapping op de planning staat, eerst bij uw gemeente na te gaan of u dit zomaar kunt doen. Is er een vergunning nodig, dan geldt er een aanvraagperiode die in de meeste gevallen zes weken of langer is. Dit niet alleen, u zult dan ook uitgebreid uw plannen moeten overbrengen. Dit houdt in dat u, samen met uw leverancier, de bouwtekeningen en

Zonwering plaatsen als bedrijf

Heeft u een onderneming en wilt u zonwering plaatsen aan uw kantoor, restaurant of andere locatie, dan is er in de meeste gevallen een omgevingsvergunning nodig. Of u er wel of geen reclame op zet, maakt in principe niet uit. Om een duidelijk overzicht te krijgen van alle vergunningsvrije situaties, kunt u bijlage 2 bekijken van het ‘besluit omgevingsrecht’. Deze zijn in te zien op de website van het ministerie van VROM of de gemeente waar de zonwering geplaatst moet worden.

Heeft u interesse in een Saphira zonwering product?

Wij helpen u graag bij het maken van een keuze!
Geef uw wensen aan en ontvang een offerte op maat

Offerte aanvragen