Markiezenspecialist sinds 1957 Gratis advies aan huis Gratis offerte 5 jaar garantie

Inspiratiegids (tip) Reviews Blog Klantenservice Vragen?   070 - 321 24 44

Markiezenspecialist sinds 1957 Gratis advies aan huis Gratis offerte 5 jaar garantie

Zonwering en uw verzekering: hoe werkt dat?

Bij diefstal en vernietiging kunt u in de meeste gevallen terugvallen op de inboedelverzekering die u heeft afgesloten. Toch zijn er altijd zaken waar u waarschijnlijk van tevoren niet over heeft nagedacht. Uw zonwering bijvoorbeeld: geen onderdeel van de inboedel zoals uw televisie of uw bankstel dat is, maar wel degelijk bevestigd aan uw huis en uw eigendom. Is uw zonwering dan automatisch meeverzekerd op uw inboedelverzekering, of niet? Heeft u onlangs een zonwering laten plaatsen of bent u van plan dit te doen? Vraagt u zich nu af of uw zonwering valt onder de opstalverzekering of de inboedelverzekering? U bent niet de enige die zich dit afvraagt, vooral omdat de regels op dit gebied nogal ‘vaag’ zijn en er verschil kan zitten in hoe deze zaak bij de diverse verzekeraars wordt opgepakt.

Zonwering bij inboedelverzekering?

De definitie van wat er allemaal onder de inboedelverzekering valt is volgens verzekeraars: alles dat op te tillen of te verplaatsen is. Hierbij kunt u dus denken aan meubels en elektronica. Dit zijn ook wel ‘roerende zaken’. Zoals u zelf al tot de conclusie was gekomen, is zonwering hier een twijfelgevoel. Het hangt aan de woning en de woning wordt tot de opstalverzekering gerekend, waardoor veel mensen denken dat de zonwering daar ook toe gerekend wordt. Maar is dit wel zo?

Het antwoord is over het algemeen ‘nee’. Er bestaat veel onduidelijkheid over ‘waar’ de zonwering thuishoort als het gaat om de verzekering, maar de verzekeraars hebben in principe met elkaar afgesproken dat de zonwering onder de inboedelverzekering valt. Bij de meeste verzekeringen is de zonwering dan automatisch meeverzekerd. Er zijn geen afspraken over de maximum bedragen die worden uitgekeerd, bovendien kan er onderscheid worden gemaakt tussen de nieuwwaarde en de dagwaarde. Om er precies achter te komen hoe de zonwering in uw geval verzekerd is of zal zijn, is het dus verstandig om contact op te nemen met uw verzekeraar. Dan weet u ook wat u eventueel moet doen om uw kostbare zonwering zo goed mogelijk onder te brengen bij de benodigde verzekering.


Zonwering en uw verzekering: hoe werkt dat?

Heeft u interesse in een Saphira zonwering product?

Wij helpen u graag bij het maken van een keuze!
Geef uw wensen aan en ontvang een offerte op maat

Offerte aanvragen