Markiezenspecialist sinds 1957 Gratis advies aan huis Gratis offerte 5 jaar garantie

Inspiratiegids (tip) Reviews Blog Klantenservice Vragen?   070 - 321 24 44

Markiezenspecialist sinds 1957 Gratis advies aan huis Gratis offerte 5 jaar garantie

SUNRAIN Vrijstaande Gastro

Speciaal voor iedereen die onafhankelijk wil zijn van het weer

sunrain terrasschermen
sunrain terrasschermen
sunrain terrasschermen
sunrain terrasschermen

Sunrain – Vrijstaande Gastro

Deze vrijstaande schermen combineren alle voordelen van normale zonneschermen met de van door Leiner gepatenteerde SUNRAIN-technologie. Hierdoor kunt u deze schermen veilig gebruiken onder bijna alle weersinvloeden.

Offerte Aanvragen

Omschrijving SUNRAIN-Vrijstaande Gastro

De GASTRO SUNRAIN met de door LEINER gepatenteerde SUNRAIN-technologie is de perfecte oplossing voor zon en regen: het mobiele, vrijstaande of vast geïnstalleerde zonweringsysteem biedt schaduw en kan worden uitgebreid tot een windstabiele oplossing. Dankzij de intelligente en stabiele constructie kan de GASTRO SUNRAIN zelfs bij zware regenval uitgestuurd blijven.


saphira zonwering sunrain partner

Plus & Minpunten

  • + Zon- en regenwering
  • + Extreem windstabiele uitvoeringen
  • + 100% waterdicht
  • + Veilig en duurzaam
  • + Voor particulier en horeca
  • + Oplossingen voor alle gebruiksmogelijkheden

  • - Minder kleurkeuze in zonweringdoek

De bediening van uw terraszonwering, comfortabel en eenvoudig

De bediening van uw GASTRO SUNRAIN-Terrasscherm gaat uiterst eenvoudig. Standaard krijgt u een comfortabele elektrische Somfy bediening met draadloze zender. Optioneel is deze te voorzien van een noodhandbediening. Op deze wijze kunt u ook bij stroomuitval of een defecte motor het scherm veilig opdraaien.

Optimaal bedieningsgemak via Smartphone, tablet of notebook

Met de Tahoma interface van Somfy kunt u uw zonnescherm ook bedienen via Smartphone, tablet, pc of zelfs volledig automatiseren met voorgeprogrammeerde tijden. Dit domotica systeem is makkelijk te plaatsen en kan naast uw zonwering ook aangesloten worden op andere producten. Zo is de werking van de zonwering volledig afgestemd op uw behoeften.


Doeksoorten Sunrain Gastro

Stel zelf eenvoudig uw ideale kleurencombinatie samen via onderstaande tool.


Technische Informatie

De GASTRO SUNRAIN kan zowel vrijstaand als deels aan de gevel worden gemonteerd. De 2 meelopende gordingen ondersteunen het zonweringdoek en voorkomen dat het doek gaat doorhangen bij een regenbui.

De hellingshoek van het zonnescherm laat het regenwater keurig aflopen in de geïntrigeerde regengoot.

Tot de standaarduitvoering behoort een waterdicht zonweringdoek van ultrasterk pvc. Twee gordingen, die beweeglijk op de stabiele knikarmen gelagerd zijn, steunen het zonweringdoek en voorkomen dat het doek doorhangt. Het gespannen doek laat het regenwater al bij een hellingshoek van 5° weglopen. In het uitvalprofiel is bovendien een regengoot geïntegreerd.

Bijzonder sterk belaste delen van de zonwering, bijvoorbeeld de armhouders of knikarmelementen, worden bij ons vervaardigd van gehard aluminium. Deze speciale productiemethode maakt de zonweringelementen niet alleen sterker, maar verhoogt ook de veiligheid en de duurzaamheid van onze zonweringen.

De SUNRAIN is ook geschikt voor het intensieve gebruik in de commerciële sector of horeca. Het zonweringdoek en/of de volant kan voor reclamedoeleinden heel eenvoudig worden bedrukt.


Maatvoering

Saphira levert 2 verschillende modellen

Enkel systeem

Max. breedte 650cm
Max. uitval 800cm
Max. m² ca. 40m²
Max. windbestendigheid windkracht 5
Met Wind-Protect-System windkracht 8 (zie tabel WPS)
Regenbescherming 100%
Zonbescherming Hoogste factor (80)
Regengoot in voorlijst Ja

Gekoppeld systeem

Max. breedte 1950cm
Max. uitval 800cm(2x400cm)
Max. m² ca. 135m²
Max. windbestendigheid windkracht 5
Met Wind-Protect-System windkracht 8 (zie tabel WPS)
Regenbescherming 100%
Zonbescherming Hoogste factor (80)
Regengoot in voorlijst Ja

Let op: de SUNRAIN systemen NIET gebruiken bij sneeuwval!


sunrain-regengoot

Regengoot

sunrain-gordingen

Meelopende gordingen


Wind-Protect-System

Uw SUNRAIN is op zichzelf goed bestand tegen de wind, max kracht 5. Door gebruik te maken van het optioneel verkrijgbare Wind-Protect-System (WPS) kunt u dit zelfs verhogen naar windkracht 8!

Afhankelijk van de breedte van de SUNRAIN krijgt u 2 of meerdere staanders welke vastgeklikt kunnen worden aan de voorlijst. Op de grond worden deze verankerd aan bijvoorbeeld betonpoeren. Hierdoor wordt de stabiliteit van uw zonwering aanzienlijk verbeterd – ook bij plotselinge windvlagen.

› Bekijk hier de windtest

WPS TABEL

Windbestendigheid met WIND-PROTECT-SYSTEM (WPS) – toelaatbare windsterkte


Het wind-protect-system in de praktijk:
Voetelement

Vrijstaand met verzwaard voetelement (tevens extra zitplaatsen). Hierdoor is het systeem flexibel en kan het gemakkelijk gedemonteerd worden.

Aanschroefplaat

De staanders van het systeem worden met deze plaat gefixeerd aan de (betonnen)- ondergrond.

Let op: bij twijfel over de stabiliteit van de ondergrond altijd een betonnen fundering storten!

Bodemhuls

De staanders worden gemonteerd in een (vooraf aangebrachte) bodemhuls. Hierdoor is het systeem flexibel en makkelijk te demonteren.

De Bodemhuls wordt mee gestort in een betonnen fundering.


Het vrijstaande aluminiumframe wordt individueel en naar wens vervaardigd. De GASTRO SUNRAIN kan op een betonfundament worden geschroefd of veilig in een bodemhuls worden geplaatst. Als er geen fixatie op de bodem mogelijk is of als u de installatie flexibel wilt gebruiken, is als standaard ook een elegante sokkel met betongewichten en geïntegreerde afdekking verkrijgbaar. Hierdoor ontstaan twee extra zitplaatsen per zijde en de GASTRO SUNRAIN kan zo ook voor straatfeesten en andere evenementen worden gebruikt. Montage en demontage is eenvoudig en snel mogelijk. Zo worden oppervlakken van meer dan 40 m2 – en bij een koppelinstallatie zelfs tot 135 m2 gerealiseerd – optimaal tegen zon en regen beschermd.