Markiezenspecialist sinds 1957 Gratis advies aan huis Gratis offerte 5 jaar garantie

Inspiratiegids (tip) Reviews Blog Klantenservice Vragen?   070 - 321 24 44

Markiezenspecialist sinds 1957 Gratis advies aan huis Gratis offerte 5 jaar garantie

Houd het hoofd koel op warme dagen: 5 handige tips!

Tegenwoordig weten we het in Nederland niet zo goed meer: de zomer begint in juni, maar in mei hebben we er steeds vaker al een hittegolf op zitten. Reden des te meer om het hele jaar op de hoogte te zijn van wat u het beste kunt doen als u het binnen graag niet al te warm wilt hebben. In dit artikel vijf handige, snel toe te passen tips die ervoor zorgen dat u het hoofd goed koel kunt houden als het buiten 30 graden is.

Laat ‘s ochtends de koelere lucht binnen

‘s Ochtends is de lucht buiten vaak nog aangenaam. Het is dan ook verstandig om zodra u wakker wordt, alle ramen en deuren tegen elkaar open te zetten. Doe dit maximaal een uur, want de lucht warmt sneller op dan u denkt. Daarna is het belangrijk om de ramen en deuren zoveel mogelijk gesloten te houden. Houd ook gordijnen en luxaflex dicht, met name aan de kant waar op dat moment de zon staat. U heeft dan sowieso daglicht van de koelere kant, terwijl u de meeste warmte buiten houdt!

Heeft u een plat dak? Spuit het nat!

Wanneer u een plat dak of een aanbouw heeft, is het verstandig om het dak ‘s avonds laat nat te spuiten met koud water. Omdat u het ‘s avonds doet, zal het water niet gelijk verdampen en profiteert u de hele nacht van een koelere atmosfeer.


5-tips-verkoeling

Laat elektrische apparaten zoveel mogelijk uit

Elektrische apparaten produceren veel warmte. Niet alleen uw oven, waarvan u het zou verwachten, maar bijvoorbeeld ook uw wasmachine, stofzuiger en verlichting. Probeer het gebruik van dit soort apparaten een paar dagen uit te stellen tot het weer iets minder warm is, zodat u er niet onnodig veel warmte bij krijgt in huis.

Zorg voor verkoeling rond het huis

Steen houdt warmte vast. Dit geldt voor de buitenkant van uw woning, maar bijvoorbeeld ook voor een bestraat terras. Overweeg daarom eens om klimplanten tegen uw woning aan te laten groeien, of planten en struiken te verwerken in uw tuin.

Overweeg de aanschaf van rolluiken

Rolluiken zijn ideaal: ze weren zon en warmte, én ze zorgen ervoor dat u minder risico loopt op inbraak. Rolluiken werken uiterst isolerend en kunnen voor bijna íeder raam worden gemaakt. Zelfs voor schuine raampartijen! Bovendien zijn rolluiken heel onderhoudsvriendelijk en worden ze van duurzaam materiaal gemaakt, waardoor ze lang meegaan. Een eenmalige investering die u nog vele jaren plezier gaat opleveren. Vraag gerust om meer informatie over de rolluiken van Saphira Markiezen!


5-tips-verkoeling 2

Heeft u interesse in een Saphira zonwering product?

Wij helpen u graag bij het maken van een keuze!
Geef uw wensen aan en ontvang een offerte op maat

Offerte aanvragen