Markiezenspecialist sinds 1957 Gratis advies aan huis Gratis offerte 5 jaar garantie

Inspiratiegids (tip) Reviews Blog Klantenservice Vragen?   070 - 321 24 44

Markiezenspecialist sinds 1957 Gratis advies aan huis Gratis offerte 5 jaar garantie

Inbraakpreventie: 3 handige tips!

U had vast al eens gehoord dat rolluiken niet alleen goed zijn voor het weren van zonlicht en warmte of kou, maar dat ze ook bijdragen aan een veiliger leefklimaat. Het wordt voor inbrekers tenslotte een stuk lastiger om uw huis in te komen als ze door een rolluik moeten breken. Laat Saphira Markiezen nu toevallig specialist zijn in rolluiken van topkwaliteit! In dit artikel leggen we u niet alleen meer uit over de multifunctionaliteit van rolluiken, maar geven we u ook andere belangrijke tips die bijdragen aan optimale inbraakpreventie.

Waarom kiest u voor rolluiken?

Rolluiken worden niet alleen vaak gekozen door winkeleigenaren en bedrijven, maar zeker ook door particulieren. Ze beschermen u optimaal tegen zonlicht, warmte en kou, en bieden u extra zekerheid wanneer u van huis gaat. Natuurlijk brengt dat met zich mee dat u ze steeds moet sluiten wanneer u vertrekt, maar als u weet wat u ervoor terugkrijgt is dat slechts een kleine moeite. Als een inbreker ziet dat hij te maken krijgt met rolluiken, is de kans groot dat hij twee keer nadenkt voordat hij een poging waagt.


Rolluiken zijn namelijk gemaakt van sterke materialen, die ontzettend moeilijk zijn om te doorbreken. Het kost niet alleen veel tijd, maar bijvoorbeeld ook lawaai en als er iets is waar een inbreker geen zin in heeft…? Een speciale ophangconstructie zorgt er bovendien voor dat het optillen van de lamellen niet mogelijk is. Een standaard rolluik gaat erg lang mee en vergt relatief weinig onderhoud.

Overweeg een meerpuntssluiting

Staat u op het punt de sloten te vervangen, of bent u aan het bepalen welke manieren van inbraakpreventie u nog zou kunnen toepassen? Handige tip: kies voor een meerpuntsluiting! Dit is een slot dat eigenlijk meerdere sloten heeft. Volgt u het nog? Het houdt kort gezegd in dat wanneer u de sleutel omdraait, u de deur op meerdere punten op slot zet. Bijvoorbeeld: helemaal bovenaan, in het midden (zoals u gewend bent) en helemaal onderaan. Zo maakt u het inbrekers minder gemakkelijk en heeft u zelf meer zekerheid. Heel belangrijk is het dat u de deur altijd op slot doet, ook als u even een rondje gaat lopen met de hond. Er zijn allerlei methodes die inbrekers gebruiken, de kans is groot dat u van de meeste methodes nog nooit gehoord heeft. Geef inbrekers daarom geen kans!

inbraak

Voorkom ‘hengelen’

Misschien heeft u het zelf al wel eens gedaan, nadat u uzelf had buitengesloten: de deur open ‘hengelen’ via uw brievenbus. Moet u nagaan hoe makkelijk het is voor inbrekers om hetzelfde te doen! Om hengelen te voorkomen kunt u het volgende doen:

  • Als u weggaat, altijd de deur op slot doen;
  • Als u de deur van binnenuit op slot doet, de sleutel uit het slot halen en goed opbergen;
  • Een kap over uw brievenbus plaatsen, zodat hengelen niet kan.
Als laatste geven we u graag mee: zorg dat uw woning een ‘bewoonde’ indruk geeft wanneer u van huis bent! De televisie aanzetten of een lampje aan laten (bijvoorbeeld met automatische lichtschakelaar) kunnen al helpen. Gaat u langer van huis weg? Zorg er dan voor dat uw buren op de hoogte zijn, zodat ze de boel in de gaten kunnen houden.

Heeft u interesse in een Saphira zonwering product?

Wij helpen u graag bij het maken van een keuze!
Geef uw wensen aan en ontvang een offerte op maat

Offerte aanvragen